Молитви за здоров`я хворого - ліки для душі

У християнстві до хвороб ставлення неоднозначне. В одній версії вони виступають, як випробування, послане Богом для блага душі. Тілесна неміч вчить смирення, терпіння, приборкує гординю. В іншому варіанті недуги - підступи лукавого, знову ж в боротьбі за дух людини, так як віруючий може впасти у зневіру і гнів на Творця. Тому, як і всі що відбувається з нами в земному житті, нездужання слід переносити лагідно і смиренно, розмірковуючи, що могло привести до них в плані тонких матерій, читаючи молитви за здоров`я хворого при цьому.

молитви за здоров`я хворого

Робота над собою

Можливо, людина заглибився в гріх гордині, заперечуючи будь-яку свою залежність від інших людей, вважаючи, що просити про послуги йому не пристало. А ось сьогодні він лежить, прикутий до ліжка і не може без участі іншого попити або помитися. А може, ослаб у вірі і піддався зневірі. Таким ослабленим «імунітетом» неодмінно скористаються біси, щоб ще більше увергнути християнина в депресію, а там і до самогубства недалеко. Тому молитви за здоров`я хворого принесуть користь в тому випадку, якщо людина повернув своє обличчя до Господа, усвідомив свої помилки і має намір виправляти їх щоденною працею своєї душі.



молитви за здоров`я хворого

У Бога немає інших рук, крім ваших

Звичайно, потрібно розуміти, що при будь-якій хворобі потрібно користуватися доступними способами лікування. Випадки незвичайних зцілень бувають, але тим не менше не варто нехтувати традиційною медициною, ліками, операціями, які призначає лікар. Якщо Бог дав людям можливості поправляти здоров`я без його прямої участі, то грішно не користуватися ними, чекаючи персонального чуда. Багато зі святих вміли лікувати, і це не заборонено Біблією, так само як і приймати лікування. Наприклад, хірургом і професором медичних наук був святий Лука. молитва за здоров`я потрібна більше для душі, ніж для тіла. У християнина в першу чергу повинні бути думки про те, як зцілювати безсмертну свою частину, а не турбуватися надмірно про бренной плоті. Хоча думки про одужання природні для кожної людини і не будуть вважатися гріховними. Якщо ж з якихось причин традиційне лікування неможливе для хворого, йому неодмінно потрібно читати молитви за здоров`я хворого (себе) і покаянні. Але в цьому випадку неприпустимо звеличувати свою відмову від лікарів в подвиг, впадати в гординю.



святий лука молитва за здоров`я

Огида для Господа

Часто у давно і сильно хворіє людини або його рідних з`являється спокуса звернутися до чаклунів, екстрасенсів або «бабок». Робити цього не можна категорично, так як їх маніпуляції тільки погіршать становище. Часто ці люди присипляють пильність "клієнта", стверджуючи, що лікують за допомогою молитви за здоров`я хворого і читання божественних текстів. Це нахабна брехня! Навіть якщо тіло видужає, шкода душі буде завдано куди більший. До того ж після такого «лікування» рецидив може бути просто жахливим.

молитва богородиці за здоров`я

сила молитви

Бог і так знає краще нас самих, в чому ми маємо потребу. Молитва потрібна нам, а не йому, через неї душа людини наближається до Небесного Отця, очищаючись від усякої скверни. Молитися за здоров`я хворого може як він сам, так і його родичі, близькі люди, але потрібно, щоб і страждалець, і бажаючі допомогти були хрещеними. Молитву можна вимовляти будинку або в церкви, при щирому відношенні вона буде почута звідусіль. Молитва Богородиці за здоров`я вважається дуже сильною, вимовляти її бажано перед іконою Божої Матері з щирою вірою у зцілення. Також про тілесне зцілення просять Святу Матрону, Чудотворця Миколая, Пантелеймона Цілителя та ін. святих. Можна замовляти сорокоуст, молебні за здоров`я, ставити свічки і просити Бога допомогти.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!


Поділися, будь ласка статтю
всього голосів: 174
Увага, тільки СЬОГОДНІ!