Молитва святого пантелеймона для зцілення душі і тіла

По вірі і заступництву святих багато хвороб, які мучать християн, відступають. Деяким угодників Божих дана особлива милість просити за недужих. До їх числа належить і великий цілитель, який народився в Нікомидії, яка сьогодні знаходиться під владою турків. В юності він був свідком дива пожвавлення мертвого по своїй молитві. Це чудо допомогло йому знайти віру і хреститися. Коли ім`ям Бога він вилікував сліпого, хрещення прийняв і його власний батько, який був до того язичником. У наш час молитва святого Пантелеймона - перший засіб для того, щоб просити Господа про допомогу хворому близькій.

Чому біля ікони прикраси?

молитва святого Пантелеймона

У самому зверненні до святого проголошується віра в те, що він знаходиться безпосередньо перед Божим престолом. А образ його існує біля нас, в церкві, між самим цілителем і його зображенням у вигляді ікони існує тісний зв`язок. Сам Пантелеймон знаходиться поблизу Слави Господа і радіє їй. Йому дана благодать для здійснення на Землі чудес. У багатьох монастирях біля ікони святого Пантелеймона знаходиться безліч золотих прикрас. Так дякують парафіяни великомученика за полегшення своїх хвороб. Нерідко хвороба і зовсім йде під впливом заступництва Пантелеймона і віри самого молиться.

праведний безсрібник



Святому ж нічого не потрібно для себе, він завжди лікував і не брав за це плати. За відданість Богові і вірі Пантелеймон отримав особливу силу зцілення. Але необхідно пам`ятати, що за вчинені чудеса дякувати потрібно Господа, а не заступників перед його обличчям. На знак подяки зазвичай замовляють акафіст, званий «Слава Богу за все». Святий Пантелеймон - цілитель, молитва йому закликає чудеса в ваше життя. Він був більш, ніж просто лікарем. Він зціляв, не сподіваючись на свій розум і знання, а просив втручання Божої волі. За чистоту і доброту Господь чув молитви юнаки. Так святий звернув до Господа багатьох язичників.



Святого Пантелеймона Цілителя молитва

Початок зцілення - всередині

Молитва Святого Пантелеймона-цілителя не описує хвороби, від яких просять лікування. Адже це не прейскурант медичного центру. Перш за все молиться просить вибачення власних гріхів. А вже про допомогу в недугах в зверненні йдеться набагато пізніше і всього лише один раз. Молиться називає своє серце скорботним. Це означає, що він визнає неправильність свого життя, розуміє аморальність вчинків і відступництво від євангельських принципів. А «духом смиренний» означає, що він готовий зазнати критику, визнати свою недосконалість щиро і повністю. Молитва святого Пантелеймона на увазі усвідомлення людиною своїх моральних недоліків.

молитва Святого Пантелеймона Цілителя

Чому ж так багато уваги приділяється вирішенню від гріхів? Справа в тому, що тіло і дух тісно пов`язані. Не завжди хвороба виникає через гріх, але найчастіше це саме так. І коли людина розуміє ступінь своєї провини, з`являється шанс на зцілення. Але Господь вилікує не кожного, а тільки того, для чиєї душі це буде корисно. Саме цю думку містить молитва святого Пантелеймона біля закінчення її. Тобто деяким людям для порятунку душі краще бути хворими. Це їх вчить покори і допомагає уникнути серйозних гріхів. Звичайно, нормально бажання бути сильним і здоровим, але ми повинні пам`ятати, що Бог судить не тільки за дії, але і за ставлення до своєї волі.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!


Поділися, будь ласка статтю
всього голосів: 121
Увага, тільки СЬОГОДНІ!