Молитва за батьків: як правильно молитися? Приклад молитви за батьків

Всі християни свято вірять в те, що в молитвах потрібно просити Бога про те, щоб їх рідні і близькі знайшли щастя і віру. Але, особливе місце займають молитви за батьків, адже вони спрямовані на те, щоб захистити тих, хто подарував життя. На підтвердження того в Біблії є прекрасні слова: «Шануй батька свого і матір свою, щоб довгі були твої дні на землі, які Господь твій дав тобі».

молитва за батьків

На жаль, далеко не всі люди знають, як правильно читається молитва за батьків. І це потрібно виправити, адже так можна подбати про своїх родичів. Тільки так можна відплатити їм за той безцінний дар життя, що вони подарували вам.

Як правильно молитися?

Як це не дивно, але багато віруючі люди вважають, що сила молитви залежить від того, наскільки точно будуть сказані слова. Так, знання тексту важливо, але воно не є основою святого дії. Куди важливіше ті почуття, що мешкають в серце чоловік під час обряду.

Тому, приступаючи до читання молитви, потрібно очистити свій розум від сторонніх думок так, щоб ніщо не відволікало. У цей момент тільки молитва за здоров`я батьків повинна турбувати розум, все інше залиште на потім.

До кого звертатися в своїй молитві?

Досить часто можна почути запитання: «А хто є захисником батьків? Якому святому присвячувати своє благання? »Що ж, спробуємо відповісти на це питання.

Найчастіше віруючі звертаються до Ісуса Христа, адже він як син божий має найбільшу владу на землі. До того ж в своїх навчаннях він проповідував думки про турботу про батьків, і сам неодноразово показував свою любов до Отця Небесного.



також молитва за здоров`я батьків може бути направлена до Діви Марії або Божої Матері. Вона здавна була покровителькою стражденних людей і завжди відповідала на прохання тих, хто молиться. Тому дуже багато молитов адресовано їй.

молитва за здоров`я батьків

Молитва за батьків

У християнському світі існує дуже багато молитов, здатних захистити батьків. І все ж необов`язково вивчити їх все. Досить знати кілька найважливіших або хоча б одну. Тому ось одна з найбільш поширених християнських молитов:

«Господь наш Ісус Христос, почуй благання моє про батьків. Подаруй їм любов і взаєморозуміння в усі дні життя їх. Зміцни тіла і дух їх, щоб вони могли служити тобі. Даруй мені покору, щоб я завжди виконував волю їх. Визволи мене від лукавства і лицемірства, щоб я завжди був чистий перед ними. І не суди нас строго на Страшному Суді Твоєму. Амінь. »



молитва за померлих батьків

Читається молитва в основному перед сном, але це не обов`язкова умова. При бажанні її можна вимовляти в будь-який час - її сила від цього не зміниться.

Як часто потрібно молитися і що слід просити у Бога?

Як часто читається молитва за батьків? Живих родичів прийнято згадувати кожен день. Але, знову ж таки, не варто робити з цього непорушний закон. Наприклад, набагато краще буде читати щиро молитву один або два рази на тиждень, ніж бездушні цитувати її щодня.

Також не варто зациклюватися на словах. Молитва за батьків - це прохання до Бога, спрямована на те, щоб уберегти близьких від усякого лиха. І якщо у них погано зі здоров`ям, то розумніше буде просити саме про нього.

Можна навіть скласти власну молитву, в якій будуть відображатися ваші справжні почуття і наміри. Від цього вона стане ще сильніше, адже подібна молитва буде йти від самого серця. А як сказано: «Найбільшу щиру молитву Господь виконає першої».

молитва за батьків живих

Молитва за покійних батьків

Але як би сильно не просив чоловік, є те, що вже не можна змінити або виправити. Людське життя не нескінченна, і приходить час, коли діти ховають своїх батьків. Це дуже трагічний період, але саме в цей час потрібно подбати про те, щоб душа покійного потрапила до Божих брами.

Будь-які похорон повинен проводитися за участю священика. Адже саме на ньому лежить обов`язок супроводжувати померлої людини в останню путь. Він читає молитви, які очищають від гріхів і просять Бога прийняти до себе душу.

Що ж стосується дітей, то вони повинні хоча б раз на рік замовляти службу в церкві. Зробити це можна в будь-якому храмі. Для цього потрібно лише вписати ім`я покійного на спеціальній папірці, яку можна придбати тут же.

Крім цього, є ряд молитов, які слід читати протягом певного періоду. Обов`язково потрібно молитися за померлих батьків на 9-й і 40-й день після смерті, а також через рік. Після цього молитву слід читати не рідше ніж раз на місяць, особливо в ті дні, коли померлі приходили уві сні.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!


Поділися, будь ласка статтю
всього голосів: 148
Увага, тільки СЬОГОДНІ!