Найсильніша молитва - та, що йде з серця

У найтяжчу хвилину люди звертають свої погляди і благання до Всевишнього. Які слова приходять на розум, яка сама сильна молитва допоможе бути почутим? Це мають бути всім відомі і завчені напам`ять молитви, або людина може своїми словами донести до Бога свій відчай?Найсильніша молитва-5

Як потрібно молитися?

Така постановка питання цілком правомірна, бо не всяке слово має силу. Найсильніша молитва - та, яка вимовляється від серця, з глибокою вірою. Молитися з надією на «авось» - а раптом допоможе! - Значить втрачати час даремно. Ще про одне говорять святі отці: коли молишся, потрібно думати тільки про сенс своїх слів, про людину, за якого просиш Всевишнього, не можна відволікатися, вимовляти слова механічно, неуважно.



Про що можна молитися?

Про все, що на благо тому, хто молиться і його ближнім. Чи не бажані Богу корисливі прохання про великий багатстві або про справи, що приносять зло кому-небудь. Все інше, чим живе людина, в Божій владі. найсильніша молитва про дітейЛюдина молиться про здоров`я для себе і близьких, про прощення за якийсь гріх, про успіх у справах, про захист від злих людей.



Безумовно, найсильніша молитва - про дітей, тому що вона, як ніяка інша, вимовляється з усією пристрастю, зі сльозами, з глибокою надією. Материнська молитва може захистити дітей від поганих вчинків і помислів, від шкоди з боку недобрих людей. Чому ж можна почути іноді, що благання матері не допомагають, а виходять боком? Таке твердження богопротивне і глибоко невірно. Тут мова може йти про інше. Найчастіше мати може заремствував з приводу невдач зі своїми дітьми. І не завжди мама знає, що добре для них, а що погано. І тому молитви стають швидше скаргами, а то і вимогами. Замість цього потрібно усвідомити, що її діти - це діти Бога, і погодитися з тим, що тільки Він може показати дорогу, але ніяк не мати або батько. І ще - потрібно шукати в собі відповідь: за які мої гріхи страждає моя дитина? І це буде найсильніша молитва - визнання того, що на все воля Всевишнього.

Якою мовою молитися?

Чи буде хтось сперечатися, що Бог єдиний? Всім народам і мовам світу даровано своє Ім`я Бога - ось де таємниця, яку не можуть розгадати недалекі люди, затівають релігійні війни. У кожній вірі різними словами вимовляються ті самі десять заповідей. У всіх священних книгах описані одні і ті ж смертні гріхи. Всевишній створив всі мови, і він розуміє кожне слово на будь-якому з них. Молися на рідному своєю мовою, а не заучуй бездумно тексти на чужорідних говірками - ось де правда. Зрозуміло повинно бути, що найсильніша молитва матері йде з її душі і вимовляється простими словами, це таїнство, яке вона не довіряє нікому, окрім Всевишнього. І Він її чує.найсильніша молитва матері

Що таке улюблена молитва?

Тут теж немає секрету: у кожного є своя улюблена молитва, народжена його власними проблемами і болями. Вона ж і є найсильніша молитва. Вона може бути довгою, а може вміститися в одній фразі. Вона може бути покаянною, смиренної, слізної - якою завгодно, але це будуть ті слова, які здатні принести спокій душі. Нехай кожен запитає себе: які слова дозрівають в моєму серці в лиху хвилину? Є така молитва і у автора цих рядків, і звучить вона дуже просто, але вона - головна в житті: «О, Всевишній, не доведи мені побачити, що моїм дітям погано, а у мене немає сил їм допомогти. Амінь ». А в погані хвилини на думку спадають інші, настільки ж прості слова, які допомагають вистояти: «Боже, дай мені сили винести це!»


Увага, тільки СЬОГОДНІ!


Поділися, будь ласка статтю
всього голосів: 194
Увага, тільки СЬОГОДНІ!