Конфесія - це особливість віросповідання

У багатонаціональному багатоконфесійній державі цілком можна заплутатися з відмінностями в релігійних навчаннях. Є християни, які сповідують Христа. Мусульмани, які говорять про Магомета, іудеї, які не визнають ні того, ні іншого. Буддисти взагалі далекі від усього цього, вчать про байдужість і нірвані. У чому різниця між усіма цими віровчення і чим відрізняється буддист від баптиста?

конфесія це

Питання цілком резонні, але зовсім не складні. Дійсно, існує кілька релігій, які сповідують зовсім різне уявлення про Бога. Часто говорять, що Бог єдиний, але Його по-різному прославляють. Варто лише глибше вникнути в опис Аллаха, щоб зрозуміти, що він і Ісус Христос - дуже різні. Настільки різні, що просто неможливо описувати одна Істота така різна.

Християнство проповідує Христа. Іудаїзм - це, можна сказати, предхрістіанство. Це люди, які не впізнали в Ісусі прийшов Спасителя і очікують Його пришестя до сих пір.

Мусульмани знають, що був такий великий чоловік - Ісус Христос, але Богом вони Його не визнають, для них Він тільки пророк. Буддизм же взагалі вчить, що особистого Бога немає, а є якийсь абсолют, до якого належить прагнути, в якому слід злитися і повністю розчинитися.



Отже, в світі і в Росії існує кілька різних релігій. Їх відрізняє не тільки Бог, якого шанують їхні послідовники, а й етичні принципи, яким вони слідують. Але і в рамках однієї релігії існує кілька конфесій.

Конфесія - це одна гілка якоїсь релігії, при тому, що існують і інші гілки, тобто конфесії. Такі поділу є на сьогоднішній день в будь-якої релігії. Наприклад, в християнстві найстаріша конфесія - це православ`я, новіша - католицизм, найсучасніша - протестантизм.

конфесії в росії



І православні, і католики, і протестанти шанують Христа. Євангеліє для всіх важливо і авторитетно, але все розходяться в своєму тлумаченні основ віри. Причому кожна конфесія вважає своє тлумачення і вчення правильним і критикує інші вчення. Православні вважають, що католики, які відокремилися від православної церкви приблизно тисячу років тому, не мають рації догматично, мають невірну духовну практику. У свою чергу католикам не подобається зайва консервативність православних, є і деякі догматичні незгоди.

Але представники конфесій однієї релігії орієнтуються на одні цінності, говорять однією мовою. А ось якщо діалог ведуть представники різних релігій, то, крім загальносвітових цінностей, їх більше не об`єднує, тому домовитися їм вкрай складно.

представники конфесій

Найстарша в іудаїзмі конфесія - це ортодоксальний іудаїзм, існує ще й більш нова течія - хасидизм, а також реформістський іудаїзм.

Іслам теж неоднорідний. Є суннизм, шиїзм і салафізм.

У Росії основна християнська конфесія - це православ`я, хоча є і католики, і протестанти. Російські люди в більшості своїй навряд чи представляють канонічну різницю між течіями. Просто російські звикли до зовнішнього вигляду храмів і типу служби. Різні християнські конфесії в Росії не обмежуються, мають право на існування, свободу проповіді. Практично в кожному великому місті є католицький храм і кілька протестантських молитовних будинків. Раніше приналежність до тієї чи іншої традиції могла коштувати життя (хрестові походи, Варфоломіївська ніч), а зараз люди більш терпимі.

Більшість населення Росії в релігійних течіях не розбирається, а тому догматичний суперечка між конфесіями викличе в кращому разі подив.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!


Поділися, будь ласка статтю
всього голосів: 52
Увага, тільки СЬОГОДНІ!