Колективна молитва. Сила молитви

З відродженням духовності в соціумі все більшу кількість людей звертаються до Бога, до молитви, покаяння. У більшості прихожан продовжує переважати так зване споживацьке ставлення до віри і духовності, яке полягає в тому, що людина згадує про Господа в складні моменти життя, більше при цьому просить, ніж сам намагається дати. Незважаючи на це, кількість людей, що надіються на Бога, неухильно зростає, та й висловлювання «просите, і воздасться вам ...» все частіше підтверджує свою істинність.молитви святим

сила молитви у вірі

Звертаючись з молитвою до Всевишнього, Богородице або Святим, багато людей вважають, що достатньо того, щоб молитва з молитовника чи в молитовнику була правильно прочитана, принесено пожертвування у вигляді свічки, і прохання має взяти реванш. Не дочекавшись результату, перестають вірити в дієвість молитви і навіть в саме православ`я.

Молитви є сильним зброєю віруючого в тому випадку, якщо хто просить щиро переконаний в тому, що його прохання або звернення будуть почуті і задоволені, навіть якщо не відразу, то через певний проміжок часу. Християнська притча про поневіряння Ісуса Христа, що оповідає про земне шляху Сина Божого, звертає увагу християн на силу віри: «... тим, хто звертався до нього з проханням про зцілення від тяжких хвороб і немочі, Ісус в першу чергу відповідав:« А чи вірите? По вірі вашій буде ... ». Сила пісні-молитви дійсно велика, але її велич в щирості і довірі.

Щирість молитви в розумінні сенсу

Хто просить, звертаючись до небесних сил, часто читає текст молитви, не вникаючи в її зміст. Глибокий підтекст цієї відозви при такому підході часто залишається неусвідомленим. Заважає старослов`янську мову, яким були складені всі старі молитви православних християн. Незважаючи на адаптованість тексту під сучасну мову в молитовнику, він продовжує залишатися непростим. Відмовитися в зміст не особливо хочеться, тому багато наївно вважають, що проголошення того набору слів, який дається, вже буде досить. Віруючий повинен розуміти, з чим він звертається до Всевишнього, про що його просить, перш ніж почати молитовне спілкування з небесними силами і використовувати великі молитви.великі молитви

Дієвість щирої молитви



Прикладів дієвості молитви, вимовної «від душі», можна багато знайти в християнських притчах. В одній з них розповідається про те, як рибалки, що потрапили в шторм, знайшли порятунок на відокремленому острові. На острові проживали три старця, які харчувалися тим, чим годувала природа, мали одну ікону Святої Трійці, їй і поклонялися: «Троє Вас і троє нас, даруйте нас». Колективна молитва старців допомагала їм виживати і не нарікати. Рибалки навчили їх молитві «Отче наш», звернувши увагу старців на те, що ті неправильно моляться, їх заклик до Господа не може бути почутий. Відпливають з почуттям виконаного обов`язку рибалки раптом побачили, як три старого з острова біжать за човном по воді і кричать, що забули слова молитви, просять нагадати. Вражені рибалки відповіли: «Моліться, як молитеся». Слова прохання до Господа повинні вимовлятися «від душі» і з розумінням сенсу звернення.молитва Христу

Вплив загальних переконань на результативність

Молитви Святим, вимовлені людиною на самоті, посилюються душевним поривом християнина. Але Христос сказав: «... бо де двоє або троє зібрані в моє ім`я, там Я серед них». Сенс послання не в тому, що дієвість молитви значно посилюється тоді, коли її підносять кілька людей. Ісус перебуває в момент молитви як з групою людей, так і з одиноким молитовником. Однак в тому випадку, якщо одна людина підійде до таїнства звернення до Господа формально, то серед інших молільників знайдеться один або кілька людей, які щиро і від душі "оформлять" своє послання Всевишнього. В епоху становлення християнства, в перший час після воскресіння Христа, апостоли часто збиралися всі разом. На таких зустрічах вони переломлює хліб, спільно молилися. Така колективна молитва об`єднувала їх, Святий Дух, що перебуває в кожному з них, об`єднував їх в одне ціле, підносячи їх слова безпосередньо до Господа.православ`я молитви

Єдина молитва православних християн

Святе Письмо ніде не згадує про те, що сила колективної молитви набагато дієвіший відозви «поодинці». Відмінність полягає в тому, що, на жаль, занадто багато християн використовують молитву як засіб отримати щось від Бога і як привід для перерахування потреб і потреб людини. Колективна молитва, як правило, об`єднує людей одним текстом, узятим з молитовника чи в молитовнику, можливо спільне читання Псалтиря в період Великого Посту.

Відмінність особистої молитви від колективної



Сенс колективного послання рідко сходиться до перерахування особистих потреб тих, хто просить. Виняток становить молитва, коли люди просять перед Небесним Троном за одну людину, яку спіткали важкі випробування, яким потрібна допомога християн. Пісні-молитви для колективного звернення беруться з Біблійних книг православних християн, слова вимовляються, як правило, в храмі разом зі священнослужителями. Виняток становлять деякі особливі вказівки, які дають самі священики. Наприклад, коли всі віруючі парафіяни стають на єдину молитву за мир в тій країні, яка в той момент знаходиться в стані збройного конфлікту.колективна молитва

Застереження Святої Церкви

Віруючий християнин повинен для себе засвоїти головне правило дотримання єдиної молитви: відбувається вона в Храмі, якщо немає на те особливих вказівок служителів Церкви. Актуальність цього правила в сучасному світі дуже велика. Останнім часом все частіше стали з`являтися на публіці так звані «святі» послідовники Ісуса Христа або Богородиці, які збирають людей на масові моління. На багатьох таких заходах за участю тисяч людей використовуються елементи трансового гіпнозу, демонструються сумнівні «чудеса зцілення». Така колективна молитва не принесе добра тим, хто її підносить. Її дія прямо протилежне, так як служителі Церкви стверджують, що такі діяння йдуть «від лукавого». Замість того щоб врятувати свою душу, людина загубить її. Спокуса прийняти допомогу від таких шарлатанів занадто велике, але не можна забувати про те, що справжнє спасіння православного християнина в Церкві, а головна зброя віруючої людини - молитва Христу.молитва Ісуса

Глибокий сенс Ісусової молитви

Молітвословпредлагает велика кількість святих текстів для використання при спілкуванні з небесними покровителями і захисниками. Особливою силою, як вважають багато хто, має коротка і легкозапоминающиеся молитва Ісуса Христа. Слова в ній підібрані таким чином, що людина, звертаючись до Сина Божого, просить його про помилування, при цьому сподівається і на заступництво Божої Матері і святих. Розуміючи суть своєї гріховності, православний християнин, що живе в соціумі, розуміє, що від спокус йому складно вберегти свою душу і зберегти її в чистоті. Щиро кається людина, не дерзнув звертатися безпосередньо до Господа Бога, звертається до великим Святим з проханням про помилування, поблажливості і заступництво. Молитва Ісуса Христа підтримує людини і зміцнює його в вірі, тим самим береже від гріхопадіння: «Господи Ісусе Христе, Сину Божий. Помилуй мене грішного. амінь »

пісні молитви

Уміння приймати мудрість Всевишнього

Не має рації той чоловік, який вважає, що, помолившись про проблеми насущні, відразу ж отримає від них порятунок, так само як і той, який упевнений, що за своїми молитвами відразу отримає запитувана. Мудрі люди кажуть, що Господь чує і дає не те, що людина просить, а те, що людині в цей момент найбільше потрібно. У цьому проявляється велика Божественна мудрість, так як люди не завжди усвідомлюють свої бажання, часто діють під впливом імпульсу і тимчасового пориву. Господь мудрий і розуміє, що добре для людини, тому дасть лише те, що сприятиме не виконання бажань, а задоволенню самої нагальної потреби. Молитви Святим мають таку ж силою: людині дається то, що особливо необхідно.

Одного разу мандрівний китаєць побачив на вокзалі ікону з ликом Миколи Угодника. Порозглядати її деякий час і відправився далі. Через кілька днів потрапив на кораблі в шторм, корабель затонув, а китаєць, сам не розуміючи навіщо, кликнув: «Старого з вокзалу, спаси мене!» Показалася човен, в човні сидів сивий старець, він і відвіз мандрівника на берег. Китаєць запевняв, що це був той самий «старий», портрет якого він бачив на вокзалі. Покладаючись на волю Божу і закликаючи ім`я його на спасіння своє, людина тим самим рятує свою душу.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!


Поділися, будь ласка статтю
всього голосів: 84
Увага, тільки СЬОГОДНІ!