Молитви від страху і тривоги на душі: текст, ефективність та відгуки

Ви знаєте, що саме псує нам життя і наближає смерть? Чи не неприємності і біди, а ставлення до факту їх існування і ймовірності виникнення. Думаючи, про те, що станеться щось погане, людина страждає незмірно більше, ніж коли трапиться нещастя. Допомагають справитися з собою молитви від страху

і тривоги. Що це таке, коли їх читати, які слова? Давайте розберемося.

молитви від страху і тривоги

пояснення священнослужителів

Стикаючись з невдачами, чуючи про них від рідних і друзів, людина починає турбуватися. Його страхи призводять до того, що подібні події приходять в життя. Він каже, ну ось, я так і знав, серце мені підказувало, що біда на порозі. І сам не усвідомлює, що Господь дарував йому цей світ для радості. А він, наділений понад свободою вибору, вирішив наповнити простір сумними емоціями. Молитви від страху і тривоги вимовляють для того, щоб віруючий згадав, хто він такий, хто його і для чого створив.

Кожен раз, коли охоплюють темні думки, слід думати не про майбутні нещастя, а про Господа. Він створив землю для щастя. Віддав її людині з усіма тваринами і рослинами для його насолоди. А люди в своєму суєтному світі забувають про цю просту істину.

молитва від тривоги і страху на душі

Тільки молитва від тривоги і страху на душі здатна повернути думки в правильному напрямку. Слід звернутися до Господа, повірити йому, невпевненість і побоювання тануть, не залишаючи сліду. Є вищий сенс в молитві взагалі, і в зверненні до святих, щоб допомогли позбутися гнітючих дум, зокрема. Вони наповнюють світлом душу, розганяючи темряву часом марних переживань.

Що кажуть віруючі?



Молитви від страху і тривоги багатьом допомагають позбутися від непотрібних, темних емоцій. Наприклад, мати не може не турбуватися про свою дитину. Але хіба повинна вона відчувати постійний страх про його долю? Чи є в цьому віра в Господа? Він створив її і дарував можливість продовжитися в дітях. Про їх життях Бог турбується точно так же, як і про долю самої матері. Чому ж вона йому не довіряє? Так рекомендують міркувати священнослужителі, коли страхи і хвилювання наповнюють душу.

Не допомагає логіка - читайте молитви від страху, тривоги, страху. Купіть збірник в церкві. Там безліч текстів. Хоча працівники храму пропонують зовсім коротку фразу, здатну миттєво змінити ставлення до подій. Говоріть так: «На все воля Твоя, Господи!» Повторюйте цю коротку фразу, поки вона не наповнить душу світлом. Зупинитися можна буде, коли в серці своєму відчуєте любов і турботу Творця. А це почуття набагато об`ємніше, ніж всі надумані і реальні страхи.

молитви від страху тривоги боязні



Православна молитва від страху і тривоги, нехай і дуже коротка, змінює свідомість. Людина відчуває, що не самотній. Його життя наповнюється сенсом і любов`ю. Нехай, навколо тільки вороги і ненависники, але поруч Господь! Він не просто піклується про насущне, але відкриває душі можливість розвиватися, ставати співтворцем цього прекрасного простору! А чого боятися того, з ким буде Господь пробувати поруч постійно?

Якими бувають молитви від страху і тривоги

Бажано прислухатися до того, що говорить духівник. Релігійне виховання у людей різне. Все залежить від того, хто їх направляє. Наприклад, Архімандрит Андрій (Конанос) пропонує звернутися до літургії святителя Василія Великого. Там говориться, що потрібно вдатися в Божі руки, довірити Йому своє життя, проблеми, поділитися мріями і сподіваннями.

Зверніться до Христа, який піклується про все на світі. Він ніколи не залишить чадо своє без допомоги. Коли ситуація бачиться вам абсолютно безвихідній, повторюйте слова літургії: «Ти зробиш за нас все!» Проникніться глибоким змістом цієї цитати. У ній цілковите, дитяче, щире і чисте довіру Творцеві. Не дозволяйте сумнівам в його Вищої допомоги отруїти свою душу.

православна молитва від страху і тривоги

Повірте, Господь дійсно всемогутній. Але Він не дозволить собі відмовити людині в свободі вибору. Йому Господом надано право самому вирішувати, як вчинити, у кого шукати захисту, з ким боротися, а кому здаватися. Ісус приходить до стражденним. Це означає, що він допомагає не тим, кому погано, а людям, Йому довірилися.

Молитва від тривоги і страху на душі: приклад

Коли звертаєтесь до Ісуса, важливо слова народжувати в душі. Пам`ятаєте легенду про митаря і фарисея? Чи не той ближче до Бога, то говорить правильно, а той, хто шанує його за Творця. Немає потреби, навчав Ісус, читати з книги «фарисейської». Відчуйте їх (закрийтеся в кімнаті) і розкажіть, що вас турбує. Ось текст, рекомендований Архимандритом Андрієм: «Я є Божим чадом. Всім істотою відчуваю Його любов. Душа моя заспокоюється. Бог виразно показує мені всією життям, що Він захищає і береже дитя своє від неприємностей і бід. Нехай страхи мої, невпевненість, тривоги, що переслідують мене, зникають! Амінь! »

сильна молитва від страху і тривоги

Коли звертаються до Господа?

Це теж питання індивідуальне. Одні згадують про молитву тільки в критичних ситуаціях, інші постійно мають Господа в душі. І ті й інші мають рацію по-своєму. Мова не про це. Отець Андрій рекомендує не чекати бід. Адже вони приходять слідом за поганими думками. Боріться ні з наслідком, а з причиною. Тобто як тільки починаєте турбуватися, вимовляєте молитву. А ще батюшка впевнений, що не тільки сильна молитва від страху і тривоги рятує. Він каже, потрібно працями жити. Коли у людини безліч турбот, він забуває про порожньому неспокої. Його голова зайнята реальними справами, які належить зробити сьогодні, завтра і щодня. Де вже тут забивати собі голову тривогами? Потрібно займатися важливими і нагальними проблемами, які приносять користь оточуючим. І нехай вони далекі від подвигів Геракла. У кожної людини своя задача в житті. На неї і потрібно орієнтуватися.

висновок

Потрібно привести відгуки людей про молитви. Ми ж не тільки на власних помилках вчимося, чужий досвід теж гідний вивчення. А віруючі кажуть, що молитва, що читається не в момент нещастя, а в години тривог, діє як найкорисніше ліки. Подібно промінцю світла, вона проганяє тьму з душі. Якщо раніше людина страждала, нервував і хворів, то, звернувшись до Бога, позбавляється не тільки від неприємностей, але і від недуг. Його життя стає простіше і радісніше, а почуття самотності назавжди йде. Самі перевірте. Адже нічого складного немає. Просто запам`ятайте фразу «Господи, на все воля Твоя». І повторюйте її, коли турбуєтеся або тривожитеся.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!


Поділися, будь ласка статтю
всього голосів: 116
Увага, тільки СЬОГОДНІ!