День святих апостолів петра і павла. Іменини павла

Люди часто цікавляться питанням, коли іменини Павла? Але майже всі більш-менш віруючі люди знають, що день Петра і Павла влітку. Православна церква відзначає його 29 червня за новим календарем. Іменини Павла завжди повинен шанувати людей, хрещений з цим ім`ям. У цей день йому потрібно прийти до церкви, помолитися своєму святому і бажано причаститися.

У 324 році імператор Костянтин наказав звести перші храми в Римі і Константинополі в четь первоверховних апостолів. Чому в один день відзначаються іменини Павла і іменини Петра? Цей день розглядається як день мучеництва цих двох святих апостолів. 29 червня їх стратили, а в 258 році в Римі в цей день було перенесення їх святих мощей.

іменини павла

Апостол Павло

Іменини Павла за церковним календарем дійсно не дарма збігаються з іменинами Петра. Спробуємо трохи зануритися в древню історію християнства і докладніше ознайомитися з діяннями цих великих первосвящеників.

Павло народився в фарисейської сім`ї в малоазійському місті Тарса. Перш ворог християнської церкви, хижий вовк - язичник Савл - раптом зробився агенціями і став апостолом Павлом. З жорстокого переслідувача він перетворився в християнського проповідника. Отримавши від первосвящеників право карати й вбивати християн, по шляху до Дамаску він почув голос Господній, який говорив: «Савле, що Мене гониш?». Савл від страху затремтів і запитав, хто це з ним говорить? Глас відповів: «Аз есмь Ісус». З тієї хвилини Савл змінився. Він прийняв хрещення від пресвітера Ананії і з ім`ям Ісуса Христа на устах пішов проповідувати по всій землі. Господь попередив його, що він зазнає багато мук і страждань, Сам наставляв його на подвиги і не залишав у хвилини важких випробувань в темницях, в кайданах і корабельні аварії. Апостола Павла заарештували і стратили в Римі відсіканням голови.

іменини Павла за церковним календарем

Апостол Петро



До зустрічі з Ісусом Христом апостола Петра звали Симоном, який був сином Йони - рибалки, що проживає в Віфсаїді Галілейській.

Одного разу, коли брати Петро та Андрій ловили рибу на Галілейському морі, підійшов до них Ісус і покликав їх іти за ним.

З історії життя апостола Петра відомо, що він був одружений, і у нього був будинок в Копернаумі. Він був один з найперших учнів Спасителя. Ісус назвав його Петром, що переводилося як Камінь. На цьому камені Господь Бог пообіцяв побудувати свою Церкву, яку сили адові не переможуть.



Вночі, після Таємної вечері, перш ніж заспіває півень, Петро тричі зречеться свого вчителя. Але після Його Воскресіння він, вмиються гіркими сльозами каяття, вимолить у Нього прощення. І Господь знову благословить його в апостольській гідності.

Заслуги Петра перед Христовою Церквою дуже великі. В день святої П`ятидесятниці Петро скаже свою палку промову перед народом, після якої 3000 людей візьмуть хрещення. А ще через деякий час він зцілить кульгавого, а потім буде ще одна яскрава проповідь, після якої похрестили ще 5000 чоловік.

Великий проповідник

Ірод Агріппа (онук Ірода Великого) в 42 році після Різдва Христового піддавав гонінню всіх християн. Одного разу Петра ув`язнили, але Ангел Божий допоміг йому звільнитися з кайданів і піти з підземелля. Петро проповідував Євангеліє в Антіохії, Малої Азії, Греції, Римі, Іспанії, Британії, Карфагені і т.д. Він написав про два Соборні послання, де вчить людей істинної віри і застерігає про розпусних лжеучителями.

У 67 років Петро в Римі прийняв мученицьку смерть. За його власним бажанням його розіп`яли вниз головою. Він вважав негідним для себе померти на хресті як його Господь.

іменини петра і павла

День світлої пам`яті: іменини Петра і Павла

У цей день - 29 червня - Свята Церква згадує страждання святих - славних апостолів Петра і Павла.

Апостол Петро один з дванадцяти учнів Христа за своє вірне служіння удостоївся першого місця і став головною особою, верховним апостолом, які представляють всю Церкву. В один день вшановується пам`ять цих двох святих, так як вони зазнали страждання, схожі по духу і близькості. Вважається, що вони в один день прийняли мученицьку смерть, з різницею лише в один рік.

Іменини Павла йдуть поруч з іменинами Петра. Це свято вперше був введений в Римі, так як єпископи Західної Церкви вважалися учнями апостола Петра. За переказами, саме йому вручив Христос «ключі від Царства Небесного».


Увага, тільки СЬОГОДНІ!


Поділися, будь ласка статтю
всього голосів: 67
Увага, тільки СЬОГОДНІ!