«Аллаху акбар!»: що означає ця фраза

Як часто ми чуємо гучні гасла з вуст мусульман: «Аллаху Акбар!» Що означає ця фраза, що вона несе в собі, загрозу або благо, заклик до добра чи зла? Спробуємо розібратися.

«Аллаху Акбар»: переклад з арабського і значення фрази

«Аллаху Акбар», що означає «Аллах Великий» (в перекладі з арабського) - це визнання величі єдиного творця всього сущого, милостивого панове всіх людей, одне з імен якого - Аллах.

аллах акбар арабською«Аллах Акбар» на арабському означає - великий Господь, влада і міць якого понад усе.

Ця фраза відображає історію ісламу з найперших моментів його появи на Землі. Пророк, що приніс релігію іслам людям - Мухаммад (мир йому і благословення Аллаха), з самого початку боровся за головну мету - розповісти людям про єдність Господа, про Творця, який один обіймає всю силу і міць навколишнього єства. Про марність благання ідолам і культовим пам`яткам, про омані щодо поділу Бога на частини, що відповідають за різні блага - родючість, багатство, сім`ю або влада.

Бог - Один, і Він Великий настільки, що абсолютно всі явища, що відбуваються і події, процеси і закономірності світу, всесвіту, галактик і духовних матерій підвладні лише йому одному, його Силі Правління і Величі.

Чому мусульмани так люблять вимовляти фразу «Аллаху Акбар»? Що значить вона для них?



Це одна з формул визнання Величі Господа, одна з фраз, що відбивають істинне покора Всевишньому, клятва заперечення інших сил і господств.

що означає аллах акбар



Кожен мусульманський малюк практично з молоком матері вбирає і розуміє, що значить «Аллах Акбар». Ця священна фраза для мусульман звучить у них на устах протягом усього їхнього життя і супроводжує всі їхні справи.

Ця фраза першої звучить у вухах новонародженого немовляти, тільки що з`явився з утроби матері, коли батько шепоче йому на вухо азан, і цією фразою закінчує свій мирської шлях померлий мусульманин, коли над його покійним тілом читають заупокійну молитву.

Зі словами «Аллаху Акбар» (що означає «Аллах Великий») Мусліма вступають в молитву, закликають один одного в мечеть, починають всі свої добрі справи, здійснюють жертвопринесення і дарують дари в ім`я Господа бідним і нужденним.

аллаху акбар що означаєЗ кліком «Аллаху Акбар!» Мусульмани з початку ісламської історії кидалися в бій за звільнення своїх прав і захист своїх сімей, кажучи, що вони не бояться ніякого ворога, адже вся Сила і Велич тільки у Аллаха.

З таким твердженням мусульмани радіють і засмучуються, отримують хороші і погані новини, прокидаються і засинають, одружуються і народжують дітей, тим самим кожен раз підтверджуючи і визнаючи, що Єдиний Творець всього сущого - Аллах, який володіє неперевершеним і не порівнянним ні чим Величчю.

У цій формулі Влада і сили Господа Міров немає жодного заклику до насильства або гніву, заподіяння шкоди або нанесення збитку. У цих словах лише мораль будь-якого щиро віруючого в єдиного Бога людини, який заперечує ідолів і не визнає блюзнірства, вірить у велике панування Творця і закликає до цього інших.

Мусульмани вчать цій фразі своїх дітей, з пелюшок привчаючи їх до єдинобожжя.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!


Поділися, будь ласка статтю
всього голосів: 189
Увага, тільки СЬОГОДНІ!