Православні ранкові молитви: запорука успішного дня

Для досвідченого віруючого помолитися з ранку настільки ж важливо, як провести всі гігієнічні процедури. Звичайно, бажання поспати зайві двадцять хвилин важко подолати. Але православні християни знають, що день буде успішним, якщо вони знайдуть час для спілкування з Богом. Варто тільки проспати - і день піде шкереберть, зовсім не так, як хотілося б. Що собою являють православні ранкові молитви?

краще вголос

православні ранкові молитви

Це комплекс словесних звернень до Господа, який потрібно прочитувати щоранку повністю. В цілому вони займають близько 15 хвилин, якщо читати самому, промовляючи. Якщо молитися про себе, це займе близько 10 хвилин, але краще все ж вимовляти слова, хоча б пошепки. Так легше зосередитися, і підвищується ймовірність того, що ви запам`ятаєте промовлене. Спочатку ранкові православні молитви читаються по збірці. Але з часом вони запам`ятовуються. Ви почнете просто підглядати іноді в книжку. А потім і зовсім не будете мати потреби в молитовнику для звичайного ранкового звернення до Бога.

як вивчити



православний молитвослов ранкові молитви

Деякі християни свідомо витрачають деякий час і докладають зусиль, щоб вивчити тексти молитов напам`ять. Але це необов`язково. Хоча, наприклад, під час вступу до семінарії можуть запитати православні ранкові молитви без молитвослова. Якщо ви все ж вирішили їх вивчити, то дуже підійдуть програми, що пропонують навчання за картками. Ви пишете одну фразу на одному боці картки, а її продовження - на інший. Так можна досить швидко вивчити православні ранкові молитви, якщо виникла така необхідність.

Початок бесіди з Господом



На початку комплексу потрібно прочитати невеликі молитви. Після першої потрібно замовкнути і зосередитися. У цей момент християнин представляє себе майбутнім безпосередньо перед Творцем. Тому не потрібно поспішати і намагатися швидко перейти до наступної молитви. Зачекайте, поки почуття не заспокояться. Після цього вимовляється прохання митаря до Бога. Воно нагадує нам про власну гріховність і недосконалість. Після чого читається молитва, зване предначінательного. Його добре взагалі вимовляти перед будь-якою справою. А ось якщо розумієте, що молитися перед поганим справою совісно, це ознака, що від такої діяльності краще взагалі відмовитися. Це хороший моральний барометр.

ранкові православні молитви

Звернення до Царю

Молитва до Святого Духа - одна з найпоетичніших і красивих. Вона втішає тих, хто змушений страждати за істину, і дає натхненне почуття. За нею слід Трисвяте, інші невеликі молитви, потім покаянний псалом Давида, після чого читається Символ віри а хто вірує читає десять нумерованих прохань. Православний молитвослов ранкові молитви пропонує завершити проханнями про живих і мертвих, про благополуччя своєї країни. Потім вимовляється славослів`я Цариці Небесної. І цим православні ранкові молитви закінчуються.

Обов`язково потрібно прийти до звички щодня спілкуватися з Богом. Це дивним чином структурує день, а ваші справи Божою волею йтимуть найкращим чином, навіть якщо не так, як ви спланували. Виходить, якщо ви знайшли час на молитву, то ви знайдете час і на інші свої задуми. Перевірено поколіннями віруючих.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!


Поділися, будь ласка статтю
всього голосів: 71
Увага, тільки СЬОГОДНІ!