Ікона "цілителька" пресвятої богородиці

А ви чули про те, що Ісус Христос і Пресвята Богородиця творять чудеса зцілення і по сей день? Як? Відповідь досить проста. через свої Святі Лики,

і безліч людей, які позбулися з їх допомогою від ізнемождающіх їх багато років хвороб, це підтверджують. Прикладом цих чудесних зцілень служить ікона «Цілителька», яка дарувала порятунок життя і допомагала важкохворим людям протягом вже сотень років. Нашу статтю ми присвятимо саме цієї безцінної іконі, що несе в собі позитивну енергетику та нескінченне небесне віяння.

ікона цілителька

Час написання ікони

Ікона Пресвятої Богородиці «Цілителька» є одним з найдавніших і найсвятіших Святих Ликов. Написана вона за часів святої рівноапостольної Ніни, яка на той час була просветительницей Грузії, в IV столітті. Зберігалася і шанували «Цілителька» в Целіханском храмі в Карталинии, куди приходили люди, що втратили надію на одужання.

На жаль, справжній образ ікони IV століття не вдалося зберегти, адже минуло вже дуже багато часу. Тому і зрозуміти, що було зображено на грузинському оригіналі, сказати досить складно. Можливо, на ньому була представлена Божа Матір, яка схилилася над хворіють людиною, в будь-якому випадку, розповісти про це ніхто вже не зможе. Але до наших днів все-таки дійшов один з чудодійних Ликов Богородиці «Цілителька», яка тільки в кінці XVIII прославилася в Росії. Історію її походження ми і розповімо вам нижче.

Коротка історія написання чудотворної ікони

Це по-справжньому святе подія відбулася в Москві в кінці XVIII століття. У ті часи жив один богослужітель по імені Вікентій Бульвенінскій. У цього чоловіка була незвичайна звичка, яка характеризувала його як віруючого і по-справжньому відданого Святої Марії людини. Так ось, як тільки він заходив до церкви або виходив з неї, то тут же падав на коліна перед образом Святої Богородиці і вимовляв одні і ті ж слова: «Радуйся, Маріє! Господь з Тобою! Блаженна утроба твоє, яке носило Христа, і груди, що живили Його, Спасителя нашого! ».

ікона пресвятої богородиці цілителька

Через деякий час Вікентія здолав смертний недуга, від якого мова його почорнів, а болю були такими сильними, що зводили його з розуму. Як тільки богослужітель приходив до тями, він тут же починав читати молитву до Святої Діви і Господу, ні секунди не просячи їх про зцілення. В один прекрасний день, після того як Вікентій знову прийшов до тями після чергового нападу болю, він почав молитися до Богородиці і зауважив, що стоїть біля узголів`я його ліжка силует, який дуже нагадував ангела небесного. Разом з Вікентієм Прийшовши став молитися і взивати до Матері Божої. Після цього відбулося незрозуміле диво - Пресвята Богородиця, повністю оточена світлом, з`явилася до них і зцілила Вікентія.

Будучи повністю здоровим, чоловік попрямував до церкви, впав на коліна і почав молитися. Навколишні його богослужітелі не вірили своїм очам, адже Вікентієві віщували болісну смерть. «Як це сталося?» - Запитували його оточуючі. Чоловік розповів їм всю правду, ніж спонукав усіх інших молитися і дякувати Пресвяту Богородицю за надану їм можливість існувати і ходити по землі Господньої.

Це чудесне зцілення і послужило приводом для написання ікони «Цілителька», копії якої і донині красуються практично у всіх лікарняних храмах і каплицях.



Історія ця була описана в книзі під назвою «Руно Орошённое», яку написав святитель Божий Дмитро Ростовський.

Де на даний момент зберігається Святий Лик?

Ікона Матері «Цілителька» тільки в 18 столітті була прославлена в Росії. Щодня тисячі християн приходили звернутися до неї на допомогу і просто помолитися. І в найважчих ситуаціях люди, які зверталися до неї з проханням про одужання, зцілювалися.

ікона цілителька в москві

Зберігалася спочатку ікона «Цілителька» в Москві на території Олексіївського жіночого монастиря. За часів навали Наполеона ворожі гренадери знищили монастир. Практично всі будівлі, крім соборного храму, згоріли. Все церковне майно, в тому числі і ікони, були зариті під землею. Над ямами свята Магдалина поставила ложа з хворими. Окупанти боялися наближатися до них, боячись заразитися, тому всі святині вціліли. Після того як вороги залишили Москву, монастир швидко відновився.

У XIX ст., В 30-х роках, було прийнято рішення про зведення на цьому місці храму Христа Спасителя. У зв`язку з цим монастир довелося перенести в інше місце, в червоне село (Верхня Красносільська вулиця). У 1926 році, коли більшовиками розорялися все церкви, під знесення потрапив і Ново-Олексіївський монастир, тому ікона «Цілителька» була перенесена в Храм Воскресіння Христового, який розташовується в Сокольниках. Святий Лик і по сей день зберігається там.



ікона богородиці цілителька

Цілюща сила ікон Богородиці

Прикладом одужання від чудотворної ікони послужив випадок, який стався в 1962 році. Одна дівчинка, дочка священика, злягла від невиліковної хвороби спинного мозку. Але, не втрачаючи надії, вона, разом зі своїм батьком, молилася Святому Ліку і, нарешті, отримала зцілення.

Як виглядає ікона?

Ікона Богородиці «Цілителька» має безліч аналогів. Але, незважаючи на написання копії, Лики Святої Марії все одно несуть цілющу силу. Оригінал же зображує стоїть перед ложем хворого Вікентія світиться Божу Матір.

ікона цілителька молитва

У 1889 році І. Томак описав зовнішній вигляд Святого Ліка у своїй книзі «Археологічне і історичний опис Олексіївського монастиря». На створах ікони представлені Божі Архангели, які як би підтримують її. На правому - Гавриїл, на лівому - Михайло. Розміром вона невелика, в висоту, приблизно, 32 см, а в ширину - 27 см. Поміщена вона в срібний складень, прикрашений золотом і емалевими прикрасами. На ризи знаходиться безліч діамантів і інших не менш прекрасних каменів. Вбрання Богородиці всипане білосніжним перлами. Сама ікона вставлена в кам`яний стовп, який підтримує собор. Перед нею з двох сторін споруджено сходинки з каменю, а спереду Ліка горять 9 ломпад.

Ікона Матері «Цілителька». У чому допомагає?

Уже давно прийнято думати, що особливого значення, перед якою іконою молитися, немає, тим більше, якщо це відбувається від чистого серця і з добрими намірами, адже ми підносимо не саму ікону, а того, хто на ній представлений.

ікона цілителька молитва

Існує величезна кількість випадків, коли сама Богородиця була уві сні болящому і направляла його до тієї ікони, перед ликом якої слід помолитися. Ті, що йдуть по її вказівкам тут же зцілювалися.

Як вже говорилося вище, в честь Божої Матері створювалося безліч ликів, але ті чудеса, яка творила саме ікона «Цілителька», молитва перед якою допомогла багатьом безнадійно хворим, не піддавалися ніякій логіці. Моляться перед Святим Ликом найчастіше хочуть зцілитися від безнадійних недуг, попросити швидких і безболісних пологів, покарати кривдника, а також помолитися про можливість годувати немовля грудьми.

Історія храму, присвяченого Святому Ліку

Храм ікони «Цілителька» був зведений в 1922 році при НДІ клінічної психіатрії на Каширському шосе в місті Москві. Приміщення для храму було побудовано ще в 80-х роках XX століття, яке спочатку планувалася для потреб НДІ. Кошти на будівництво збиралися співробітниками і керівництвом самого інституту. Люди, які перебувають у важких життєвих обставинах, в будь-який час можуть прийти туди і помолитися Святій Богородиці.

Як молитися Святої Марії, щоб отримати зцілення?

Ікона Пресвятої Богородиці «Цілителька» допомогла багатьом безнадійно хворим людям одужати, проте не всі змогли бути почутими. З чим це пов`язано? Давайте розберемося.

ікона цілителька в чому допомагає

  1. Якщо у вас або вашого близького важка хвороба, то здійснювати необхідно тривалий курс молитов, від 40 днів, для легких недуг - від 3 до 27.
  2. Читайте не так, як вам кажуть сторонні, а так, як підказує ваше серце.
  3. Якщо при прочитанні молитви вас долає лінь, значить, звітують хвороба чинить опір, тому, візьміть себе в руки і продовжуйте волати про допомогу. Це дуже важливий момент.
  4. Молитва буде дієва в тому випадку, якщо ви стежите за фразами і словами, які читаєте, думаєте про ту людину, за кого читаєте, а також намагаєтеся вникнути в сенс читаного.
  5. Чи не моліться рідше одного разу на місяць або тиждень, це точно не допоможе. Волати до Богородиці слід щодня.
  6. Читайте молитви не менше 15 хвилин, інакше існує ймовірність, що вас не почують.
  7. Дотримуйтесь духовні і тілесні пости.
  8. Після прочитання молитви обов`язково подякуйте Богородицю.

Як говорилося раніше, ікона «Целітеніца» врятувала життя багатьом. Головне, в скрутну для вас хвилину не втрачати віри в Бога і ні в якому разі не падати духом. Моліться, кличте, сподівайтеся, і ви обов`язково будете почуті, адже не дарма Ісус Христос завжди говорив про те, що лікувати хворих - це найголовніший обов`язок людства.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!


Поділися, будь ласка статтю
всього голосів: 113
Увага, тільки СЬОГОДНІ!